Lukijat

Kirpputoriostoksia

Sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Melkein aina käydessäni jollain kirpputorilla katselen ympärilleni, jos vaikka löytäisin jotain nukkekodin tavaroita. Nämä kaikki olen ostanut Helsingin Sörnäisissä Kurvin kulmassa sijaitsevalta Fidan kirpputorilta. Hinnat vaihtelivat 0,10 – 1,80 euroon eli yhteensä nämä maksoivat noin 10 euroa. Etupäässä muovisia esineitä. Kuvat eivät ole kovin onnistuneita, koska otin ne kännykällä ja unohdin laittaa säädöt lähikuvaksi. Ehkä näistä sentään jotain näkee. :) Kuvissa on kymmensenttinen vertailun vuoksi.

Nämä nukentuolit on joku tehnyt itse, eivätkä ne vaikuta kovin uusilta. Pikkuisen nuhruisiakin ne ovat, mutta ajattelin niiden kuitenkin sopivan vanhaan 50-luvun nukketaloon, josta puuttuu vielä paljon huonekaluja. Tuolit maksoivat 0,50 euroa kappale. Ehkä saan nuo tuolit jotenkin vielä puhdistettua. 
Nukke on myös vanhaa mallia, mutta varmaan uustuotantoa. 
Päällä sillä oli outo musta huopakaapu, jonka otin heti pois. Alushousut jätin nuken päälle ja liimatut nilkkasukat, jotka ehkä nekin vielä nypin pois.

Kaksi kuntolaitettakin löysin. Toisesta taitaa puuttua ohjaustanko, joten tuo kuntopyörä käy vielä "korjaamolla".
Täytyy miettiä millaisen ohjaustangon siihen voisi laittaa.

Kivoja lelujakin nukketaloon löytyi. Nämä kaksi hienoa autoa sekä nukensänky, 
joka on ensimmäisessä kuvassa.

Tämä on luultavasti vauvan amme.

Televisio on aika iso, mutta ehkä se silti soveltuu 1:12 mittakaavaiseen nukkekotiin. Barbille se ainakin käy.  Koriste TV:n päällä sopii melkein minkä kokoiseen nukketaloon tahansa. Meille kun noita eri kokoisia nukkekoteja on jo muutama kertynyt 20 vuoden aikana. :D


Jos tiedät kertoa jotain näistä ostamistani tavaroista, 
kuulisin mielelläni.  Vuosiluku? Valmistaja jne?
Kiitos! Kaikki kiinnostaa!

10 kommenttia:

 1. Ihania ostoksia osa on 50-lukua osa tuoseempaa. Hieno valikko vanhaan taloon. Nukke on joko uus tuotos tai maalattu, ninulla on tuollainen vanha ja on paljon huonompi väritys.

  VastaaPoista
 2. sirkkis, yllätyin itsekin, kun löysin nämä kaikki joskus helmikuussa Fida-käynnilläni.

  VastaaPoista
 3. Oletko kauanki harrastanut tuota mineilyä ? Minun toisessa blogissa on kuva minun mineilystä.

  VastaaPoista
 4. sirkkis, varmaan lapsesta asti, mutta tietoisesti mineilyä olen harrastanut noin 20 vuotta! :)

  VastaaPoista
 5. Ihania kirppis löytöjä. ;)

  VastaaPoista
 6. raija, hämmästyin itsekin näistä löydöistäni. :)

  VastaaPoista
 7. Minullakin oli vielä pari vuotta sitten näitä 50-70 luvun nukkekodin tavaroita, nukkeja, barbi, ken ja paljon vaatteita. Myin melkein kaikki johonkin projektiin.Sain 1000kr.

  VastaaPoista
 8. Haaveilen Leikkikalumuseosta, joten tulee tehtyä lisähankintoja aika ajoin. Saitko mielestäsi riittävästi myymistäsi tavaroista?

  VastaaPoista
 9. Todella hieno ja kaunis löytö tuo nukke. Olisikohan tosiaan uustuotantoa, minusta näyttää kyllä vanhalta, mutta en ole alan harrastaja. Tosin juuri viime aikoina olen vähän kerännyt, ja löysin nettihuutokaupasta aika lailla samantapaisen 50-60-luvun kumisen nukkekotinuken kuin tämä on. Sekin on yhtä hurmaavan ilmeikäs. :)

  VastaaPoista
 10. En osaa sanoa, onko nukke uustuotantoa. Pitää joku kerta oikein tutkia. Saattaa se olla peräti 50-luvultakin. Tosin vähän epäilen.

  VastaaPoista

Kiva lukea ajatuksiasi!